24. marraskuuta 2014

Kaamoshipat tekevät osaltaan yhteisöllistä koulua

Koulussa vietettiin ensimmäiset kaamoshipat reilu 10 vuotta sitten. Vanhempainyhdistyksen tavoitteena oli saada pimeään marraskuuhun tilaisuus, jonne koko perhe on tervetullut. Vuosien mittaan Kaamoshipoista on muodostunut todella suosittu tapahtuma. Kaikenikäiset oppilaat odottavat niitä. Kaamoshipoissa myös vanhemmat voivat tavata toisiaan ja koulun henkilökuntaa. 

Halusin mielipiteen koulun arvoista mahdollisimman monelta koulun huoltajalta. Kaamoshipat antoivat tähän kyselyyn parhaan tilaisuuden. 58 prosenttisesti vanhemmat nostivat rakentavan yhteisöllisyyden keskeiseen asemaan koulun arvopohjassa. Rikastuvaa monimuotoisuutta kannatti 12 % ja kestävää tulevaisuutta 30 % vastaajista. En ollut yllättynyt.

Koulun sisääntulo v. 2003
Olen vuosien ajan seurannut pohjoishaagalaista yhteisöä. Täällä välittyy kanssakäymisessä yhteisöllisyys hyvin monella eri tasolla. Erityisen arvokasta se on silloin, kun voimme välittää lapsille tietoisuutta, että kaikki hänen ympärillään olevat ihmiset kotona, koulussa ja naapurustossa välittävät hänestä. Yhteisöllisyys on myös tekoja. Vanhempainyhdistyksen aktiiviset tekijät sen tietävät. Juhlien järjestämiseen meni kymmeniä työtunteja. Iso kiitos siitä!

Esa Tammi
Rehtori
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti