15. huhtikuuta 2016

5A-luokka Annantalolla

5A-luokka osallistui huhtikuussa Annantalon 2x5-taidekurssille. Toisin sanoen vietimme kaksi peräkkäistä tiistaita Annantalolla, jossa oppilaat opiskelivat etukäteen valitsemissaan taideryhmissä. Ryhmät olivat teatteri, animaatio ja tekstiilitaide.


Teatteri
Teatteriryhmässä meillä oli kaksi näytelmäryhmää, jotka olivat erityyppisiä. Toisen ryhmän näytelmä liittyi koulukiusaamiseen ja toinen viittasi enemmän fantasiaan. Teatteriryhmän opettajan nimi oli Sari.

Käytimme esityksissämme erilaista rekvisiittaa ja saimme käyttää roolivaatteita. Esitykset esitettiin kaikille 5A:laisille ja pajojen opettajille.
Animaatio
Animaatioryhmässä teimme yhdessä vaha-animaatiota. Aluksi teimme rungon rautalangasta ja sitten laitoimme muovailuvahaa rungon päälle. Sitten teimme omat hahmot. Me käytimme animoinnissa Dragon Frame -ohjelmaa. Editoinnissa kaikki saivat tehdä ääniä ja editoida. Opettajana meillä oli Veikko.

Tekstiilitaide

Tekstiilitaideryhmä teki ensimmäiseksi taulut, joiden oli tarkoitus olla lähtökohta t-paitoihin, jotka tehtiin myöhemmin.


Ensin päätettiin t-paitojen koko. T-paidat värjättiin ja keitettiin. T-paidat myös silitettiin. Lopulta t-paidat painettiin ja painetut kuvat kuivattiin. Opettajana tekstiilitaideryhmässä oli Mila.Toiselle Annantalo-kerralle olimme tilanneet luokallemme yhteisen herkutteluhetken eli nautimme Annantalon kahviossa uunituoreet korvapuustit ja kaakaot. Kylläpä maistui!

Kaksi taideopetuspäivää koulun ulkopuolella toivat mukavaa vaihtelua koulutyöhön. Suosittelemme myös muille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti